Vaargebied

Waar kunt u allemaal varen ?

Zeeland is het gebied met de meeste zonuren, de minste neerslag en vele historische plaatsjes zoals Brouwershaven, Willemstad, Zierikzee, Goes, Middelburg of Veere. Wij helpen u graag met het uitstippelen van een mooie tocht. Het Deltagebied is met zijn talloze meren en open wateren en schitterend gebied voor een afwisselende zeilvakantie!

De beginnende zeiler kan, al dan niet onder begeleiding, een mooie tocht maken over één van de grote meren.

Het Grevelingenmeer telt tal van eilandjes waar u kosteloos kunt aanmeren voor een picknick of overnachting. Het Grevelingenmeer staat bekend om zijn schone en heldere zoute water, waar u zelfs zeehonden en bruinvissen kunt vinden.

Het Haringvliet is niet alleen een uitstekend vaargebied, het is ook een prachtig natuurgebied. Plaatsen als Hellevoetsluis en Middelharnis zijn een leuke bestemming voor een vaartocht. De Noordzee is uitstekend bereikbaar via de Goereese sluis. Kortom een fantastisch vaargebied met vele mogelijkheden.

De Oosterschelde is door zijn getijde een zeer karakteristiek water. Voor het varen op stromend water is iets meer ervaring nodig. Nog meer zeehonden en bruinvissen maar ook de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering / Neeltje Jans zijn iconen van Zeeland.

Een geoefende zeezeiler vindt aan de kust zijn uitdaging in het varen op stromend water, bijvoorbeeld voor de kust van Schouwen-Duiveland of Walcheren.  Vanuit de Delta start u een tocht langs de Zeeuwse- of Zuid Hollandse kust naar België of een oversteek naar Engeland. Onze boten vanaf 30 voet kunnen worden uitrerust met een zeezeilpakket waarmee u veilig op zee kunt.

Persoonlijke vaarroute maken
Stippel zelf de route uit de Delta met behulp van uw persoonlijke vaarrouteboekje van het VVV.
Via de onderstaande link maakt u aan de hand van uw wensen, type boot en reisduur gemakkelijk een persoonlijke route. 

Zoek & boek Vaarroute

Zeilles vol­wassenen

Diverse mogelijkheden voor een leerzame en ontspannen cursus. Privéles om in een korte periode voldoende kennis op te doen om zelfstandig te zeilen. Tevens bieden wij thema-lessen in groepsverband aan.

Zeilles volwassenen

Jeugd zeilschool

Aquavitesse vindt zijn oorsprong in het geven van zeilles en bezorgen daarnaast een spetterende vakantie voor de kinderen.Er wordt gevaren met Optimisten, Valken en verschillende RSboten.

Jeugdzeilschool

Boot verhuur

Geoefende zeilers vinden bij Aquavitesse de ideale boot voor een heerlijke vakantie of een dagje uitwaaien. De diversiteit van onze vloot zorgt ervoor dat er altijd een boot van uw wensen bij zit. 

Zoek & Boek

Jachthaven Bruinisse

Jachthaven Bruinisse is een veelzijdige haven en van alle gemakken voorzien. Zo is er een watersportwinkel, supermarkt, restaurant, enzovoort. Bezoek de site en ontdek wat er allemaal te doen is! 

Jachthaven